tisdag 22 december 2009

& 2009 - året då jag klädde ut mig 13 gånger

Året 2009 - året då jag klädde ut mig 13 gånger


Jag älskar maskerad och 2009 har varit ett mycket bra maskeradår med allt från sagofigurer till ryska nyrika! 2010 har stora hattar att fylla...

torsdag 17 december 2009

& le spectacle

Ikväll har fina Karin och jag varit och skrattat käkarna ur led åt Sirqus Alfon igen! Sist vi såg dem var i somras i Vitabergsparken då de körde sin show Eurotrash. Nu var tha digital professional show uppgraded till Julotrash - "maximum everything and very best of all professional multi mega performances!" Vi skrattade lika mycket nu som då, underbart lyckopiller!De gör sig allra bäst live men för den som vill ha ett smakprov så kan ni kolla in detta:

tisdag 15 december 2009

& le stress

Den här veckan är det tänkt att jag ska försöka klämma in frukostmöte, dans, fika, fika, middag, lunch, dans, frukostmöte, pub, middag, konsert, lunch, dans, dans och fest. Däremellan jobba, sova, äta, städa, packa... Känns lätt stressigt! Så det var med lite onda aningar som jag fick för mig att göra ett stresstest här på lunchen. Men det gick ju alldeles strålande eftersom jag tydligen har balans i livet! Förstår väl i och för sig varför resultatet blev som det blev då jag i stort sett på alla frågor som hade med tidspress och köer att göra instämde helt, medan de som handlade om att tävla med andra eller störa sig på andras fel med mera inte instämde alls.

TEST: Är du stressad?

My Result: Grattis, du har en bra balans i livet!
View user's Quiz School Profile
Lollalo
Du upplever att du har en bra balans i ditt liv och är inte speciellt stressbenägen. Du kan förmodligen stå i en kö och ta det lugnt tills du kommer fram till kassan, skäller inte på andra bilister och kan sova ganska bra om natten.


Vill du lära dig hur du bibehåller och fortsätter ha en bra balans, läs mer:
Så klarar du jobbpressenHär är forskarens bästa knep mot stress på jobbet

10 tips som hjälper dig minska din jobbstress

Ställ en fråga till Shortcuts stressexpert
Quiz SchoolTake this quiz & get your result

torsdag 10 december 2009

& 2009 - året då Karin och jag sjöng 2.0

Året 2009 - året då Karin och jag sjöng "I en dröm" tillsammans igen sen Söndagsöppet 199x

Min vän Karin och jag var med i Söndagsöppet när vi var runt tolv år. Förstå hur spännande det var att åka tåg upp till Stockholm utan mamma och pappa, åka till TV-huset, bli sminkade (fast jag vågade inte så mycket, orolig för vad mamma skulle säga) och vara med i ett TV-program! Det var stort på den tiden och när man kom från en småstad. Vi och en tjej till som heter Maria sjöng i Borås Flickkör på den tiden och om jag minns rätt så var det Marias mamma som fick in oss på det hela. Vi skulle vara körtjejer åt Patrik Rasmussen som framförde låten "I en dröm" i Söndagsöppets talangtävling. Lite lustigt för jag minns faktiskt inte alls hur det gick i tävlingen till slut, men jag minns när vi skulle åka till Knalleland och köpa kläder till oss tjejer. Jag skulle stå i mitten så jag hade en brun ribbstickad polo och Karin och Maria hade blå. Vi hade alla naturvita ribbstickade tights, vita gympaskor och nåt trähalsband med en elefant eller giraff på. Ja, ni förstår själva hur fantastiskt fina vi kände oss ;)

tisdag 8 december 2009

& 2009 - året då jag började jogga

Året 2009 - året då jag började jogga
-

Jag har aldrig varit typen som gett mig ut och joggat förut. Men i år! I år minsann har jag utmanat mig själv och gett mig ut i spåret regelbundet, ensam och oavsett väder till och med. Liten vardagsgrej för många säkert men för mig var det en stort eftersom jag alltid tränat en massa men aldrig gett mig ut och sprungit. Min ursäkt var alltid att jag inte var nån långdistansare utan mer av en kortdistansare, typ 100 meter och sånt, eller att jag hellre ägnade mig åt powerwalks.

Men nu när jag väl kommit igång så ska väl inte 2010 bli sämre än att jag fortsätter med denna goda vana! Har ju till och med registrerat mig på RunAlong så nu har jag väl inga ursäkter.

söndag 6 december 2009

& 2009 - året då jag började dansa igen

Året 2009 - året då jag började dansa igen


Mitt allra första dansminne måste vara från när jag var fyra år ungefär. Jag har en vag minnesbild av en gympasal och en randig pastellfärgad gymnastikbody. En annan bild som jag har är från en slags teaterscen där jag är med på en uppvisning i rosa tyll och hela baletten. När jag var fem/sex år flyttade vi till Borås och jag började dansa balett på Hemgården. Det tåras faktiskt lite i ögonen när jag läser på hemsidan att danspedagogen Berit Roos efter 20 år fortfarande håller i klassisk balett där. Där dansade jag nog i två år innan jag blev tvungen att välja mellan baletten och mina nya upptäckt: konståkning! Som jag minns det var det inget svårt val utan det blev konståkning för 15 år framåt. Jag kan inte tänka mig hur dessa år skulle ha sett ut utan tidiga lördagar eller sena torsdagar i ishallen, hur jag skulle vara som person idag om jag inte haft dessa år av fysisk och mental träning. Mycket har jag att tacka min tränare Kim Zandvoort, en fantastisk kvinna som jag alltid kommer att se upp till.

För att gå vidare i min danshistoria så tyckte jag uppenbarligen att jag hade lite väl mycket fritid när jag började på gymnasiet, så jag började även med cheerleading. Först för amerikansk fotbolls-laget Borås Rhinos i form av the Rhinettes och sedan för basketlaget Magic M7 Basket i form av Magic Spirits. Fyra år av det och det var dags för mig att bege mig till Linköping för juridikstudier. Jag fortsatte med konståkning under första året eftersom jag åkte hem på helgerna men det funkade inte i längden... Istället ägnades linköpingstiden åt Lion Girls, cheerleading på LHC:s hemmamatcher, samt periodvist dansande på ett gym där Linkans mest ökände danstränare Daniell huserade...

Efter det blev det jazzdans under halvåret i Strasbourg och sen lite sporadiska danspass när jag flyttade till Göteborg. När jag till slut hamnade här i Stockholm, började gå på gympass med dansinslag men tyckte det var ganska tråkigt... Så började jag plugga igen och det visade sig att en av mina klasskompisar driver och är dansinstruktör på Carribbean Dance Studio. Så i våras började jag dansa igen och har med undantag för en vecka dansat minst ett pass varenda vecka sedan dess!

När jag läser det jag skrivit igen känns det som att "året då jag började dansa igen" känns lite fel... Egentligen har jag ju alltid dansat och kommer förmodligen alltid att göra det. Livet är en dans, och även om det inte alltid är på rosor så är dans mitt liv ♥ .